7/01/2012

One Direction UK vs. One Direction US


Bíróságon kötött ki az X-faktor mentora.


Egy név miatt megy a bíróságra a tehetségkutató műsorok atyja, Simon Cowell. Az X-Faktor mentorának szórakoztatóipari cége, a Syco megerősítette, hogy jogi lépéseket tesznek a One Direction US ellen.


Az év elején a One Direction nevű kaliforniai pop/punk banda bejelentette, hogy bepereltél az angol 1D-t, azt állítva, hogy ők használták először ezt a nevet. Mint mondták, ők a brit X-Faktor hetedik szériájának harmadik helyezettjei előtt nyújtották be a nevükre vonatkozó védjegy kérelmet Amerikában.

Most a Syco indított elleneljárást azért, mert szerintük az amerikai csapat csak pénzt akar csinálni az ő sikereikből.

Az év elején Zayn Malik és Harry Styles – az angol banda tagjai – a BBC Radio1 műsorában beszéltek a helyzetről. Azt mondták, nem hátrálnak meg és nem engednek a felszólításnak, hogy megváltoztassák a nevüket.

Az elleneljárás vélhetően Simon Cowell azon meggyőződésén alapszik, hogy az X-Faktor döntőseinek rajongóit megtévesztheti és összezavarhatja, hogy két csapat fut ugyanazon a néven.

Az amerikai One Direction azt állítja, hogy ők már ezen a néven kezdték árulni The Light című albumukat, mielőtt még a brit 1D kiadta volna debütáló lemezét, az Up All Night-ot.

A brit zenekar az ITV1 tehetségkutató műsorában alakult 2010-ben, amikor a zsűri tagjai egy csapatba tették Zayn Malikot, Louis Tomlinsont, Liam Payne-t, Harry Stylest és Niall Horant.
az angol 1D...
Ők lettek az első angol csapat, akik debütáló albumukkal azonnal az első helyen nyitottak a Billboard 200-as listán.













az amerikai 1D...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése